Presentació
En volem ser testimonis:
- Anunciant-lo (Catequesi)
- Celebrant-lo (Eucaristies i altres sagraments)
- Servint-lo en els necessitats i immigrants (Càritas)
- Fent costat als malalts i gent gran (Visitadors de malalts)
- Essent consciència de la gent del Tercer Món (ONG Vols)
- Animant grups de matrimoni (Llars Don Bosco)
- Afavorint la devoció a Maria Auxiliadora (ADMA)
Històricament els barrancs i fonts de Sant Oleguer van atreure l’home des dels inicis de la prehistòria. Però, posteriorment, alguna petita cova natural i més tard les excavacions van fer del barranc de Sant Oleguer (el 1945) un barri marginal de la ciutat.
El barri de les Coves aviat es va estendre pels terrenys del Molí i ompliren el Camp dels Cartrons de barraques, on s’hi va arribar a construir un porxo com a petita capella per a la missa dels diumenges.
Aquests habitacles van servir fins i tot de base per a la pel·lícula de Joan Blanquer i Ramon Bardés «El nostre pa de cada dia».
Un seguit de circumstàncies socials i econòmiques a la rodalia van possibilitar posteriorment la construcció d’habitatges individuals, amb jardí inclòs, que donarien vida a un altre barri, model i únic en el seu gènere a Sabadell, el de Garcia Planas, Nostra Llar, obra de l’empresari Sabadellenc que li dóna nom.
Després l’entorn va seguir transformant-se amb els habitatges de Sol i Padrís, per acabar amb les pistes d’atletisme i la bassa (piscina municipal), complex esportiu que fa d’aquest racó ciutadà el més visitat del terme municipal pels propis, però també per persones dels pobles propers.
Una petita capella atén els filigresos del Camp de Cartrons
El barri de les Coves aviat es va estendre pels terrenys del Molí i ompliren el Camp dels Cartrons de barraques, on s’hi va arribar a construir un porxo com a petita capella per a la missa dels diumenges.
Aquests habitacles van servir fins i tot de base per a la pel·lícula de Joan Blanquer i Ramon Bardés «El nostre pa de cada dia».
La Parròquia i el Col·legi fan servir provisionalment la Masia de Sant Oleguer.
Després d’uns usos diversos, la masia de Sant Oleguer esdevé seu provisional de la Parròquia i el Col·legi Salesià, ja en cert estat de degradació. Es fa servir com a local de celebració dominical per als habitants de les coves i barrancs del Camp dels Cartrons. Posteriorment passarà ser seu social del Club Falcons.
El Sr. Garcia Planas esdevé propietari de la finca Sant Oleguer.
El Sr. Josep Garcia Planas compra la masia compresa dins d’una gran parcel·la.
Ell va impulsar la construcció del nou barri «Nostra Llar» i va construir les Escoles i les va oferir als Salesians i Salesianes.
La Parròquia de Sant Oleguer lloc de culte definitiu
La parròquia de Sant Oleguer, al barri de cases unifamiliars amb jardí per als treballadors de la fàbrica “Artextil” -promogut pel Sr. Garcia Planas- fou erigida el 1960, en l’església neo-romànica construïda el 1958 i regida pels salesians.
Els nous habitants del Barri Nostra Llar de Sant Oleguer van disposar, a iniciativa del Sr. Garcia Planas, de tots els serveis necessaris per a l’educació dels seus fills: les escoles dels Salesians i les Salesianes i la Parròquia.
La Parròquia faria conjunt amb l’Església de la Romànica, més avall, i la de Sant Salvador, més amunt i la Masia de Sant Oleguer del segle XII.
El primer Rector, Mossèn Joan Santaeulària:
Va obrir la Paròquia al barri tot acollint les persones que ho sol·licitaven.
Atenia els serveis religiosos i mantenia unes relacions d’amistat amb tothom, tant al carrer com als locals parroquials.
La Parròquia ha mantingut aquest tarannà de:
Obertura a les persones del barri i a d’altres entitats.
I oferint els serveis educatius i religiosos que moltes persones, del barri i de l’entorn, ens demanen.
Caritas parroquial
Cada setmana es reparteixen els aliments, els dijous de 17,00 a 18,45 h. S’atenen unes 100 famílies dividides en dos grups que, quinzenalment passen a recollir les bosses que els voluntaris han preparat al magatzem, al costat de campanar. Al llarg de l’any s’atenen unes 10.000 persones.
Aquest curs ha començat un projecte “d’Aprenentatge i Servei” amb els nois i noies de 2n d’ESO de l’Escola dels salesians. Consisteix en fer bosses setmanals, també periòdicament, amb un professor-tutor recorren alguns supermercats tot explicant l’ajuda que es fa i demanant excedents per ampliar el magatzem.
Si en vols saber més, tots els dijous (no festius), de 17,00 a 18,45 h per carrer Roubaix
Visitadores de malalts
Quan les anem a visitar, a més de la comunió, també els hi portem el Full Dominical i el Parroquial. Per Nadal, el calendari de María Auxiliadora.
Ens reunim un cop al mes: concretament els segons dimarts de cada mes, de les 17,30 a les 18,30. Ho fem a la casa de les salesianes.
Les reunions les presideix el rector; actualment el Manolo. Comencem amb una pregària i després anem parlant de cada un dels malalts.
Si hi ha algú que vol confessar-se, rebre la Unció del Malalts o ser visitada per el rector, aquest es posa d’acord amb el visitador i hi va.
En cas que coneixeu algú que voldria ser visitada o rebre la comunió; truqueu a la parròquia.
Tel. 937254909
I si us animeu a engrandir el grup, sereu molt benvinguts.
Catequesis Familiar
Grups d’Amics
- Grups Amics 1 i 2, correspon a 5è i 6è de primària
- Grups Amics 3 i 4, correspon a 1r i 2n ESO
- Grups FOC: Correspon a batxillerat
- Catecumenat
- JAF (Joves Adults en la Fe)
- Matrimonis de Llars don Bosco
- Salesians Cooperadors